About Me

My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia

Total Pageviews

Wednesday, 30 November 2011

Kejadian Di Mcd

As'Salam,

Lunch tadi aku feza & kak lin makan kat mcd,


Nak di jadikan cerita aku ni klu g mna2 tmpat mkn memey taknak, tak kan dan tak suka pergi ke toilet tau

tmpat yg berhampiran dia (Yekk), so klu g mcd pas mkn aku akn make sure tak kotor sgt tgn, klu kotor pun

just lap guna tisu tau guna peluh air yg kat cawan jerr (ishh pengotorlaa ko ni) haaaippp bkn pngotorlaa, fobia

tau.. eeee yekkk...

So tadi aku mkn and tgn kotorlaa sgt n kna laa basuhkan, aku g laa sinki mcd tu, nak basuh tgn, tgok2 cari2

belek2 sinki tu takder kepala paip untuk aku pulas, tekan supaya air keluar, jenuhlaa aku ketuk,aku tolak,

aku tekan bagai pun tak der tindak balas, aku buat ag dan agak keadaan selamat takder org nampak, aku

ketuk2 ag, pun takder gak...huhuhuhuhu cam ne ni, aku dah nak g tnya org dah tau, tetiba aku nampak kat

paip tu, kna hulurkan tangan kat bawah tulaaaa.. hadoiii dia pakai sensor kerr... nasib baiklaa takder org

nampak.. klu tak malu aku.. maunya tahun dpn baru g mkn kat situ.. huhuhuhuhu

haaa cam nilaa paip tuu...

pastu story kat feza & kak lin, abih berteraburr kitaorg gelak..smpai nagis aku gelak.. memg gilerr lawak,

tulaa pengajarannyakan, klu-pas-mkn-tu-pergila-basuh-tangan-tu-takyahlaa-malas-sgt-pun hadoiiii..

eh budak tecik ni pun gelakkan aku kerr... isshhhh..

ok laaa tu jerr nak story..

ok bye.

thanks for reading yerr.


dAhh BaCA... KoMen Laaa Cikit Yerr ^_~

kasut oh kasut..

As'Salam,


Kasut...!!!

aku ckup fobia klu kna g cari kasut, ag2 klu nak raya, sgtlaa susah nak cari..

kadang tu smpai nak ngis jerr..

yerlaakan kaki kau ni besoo bak kata Feza "bapok besoo kaki ko kak" huhuhuhu yerlaa aku redhoo,

so pada yg suka akan kasut, ag2 kasut yg tomel-tomel mehlaa tgok blog akak ni...

First aku jumpa blog ni, jd sgt teruja tau.. OMG santiknya...

so cer terjahlaa yerr blog akak ni


pun tgah ada sales ag..


ok. tu jerr nak bgtau..

ok babai.

thanks for reading yerr..


dAhh BaCA... KoMen Laaa Cikit Yerr ^_~

Berilaa-aku-kekuatan-


Kuatkanlaa aku untuk apa jua dugaan Mu..
Amin..

dAhh BaCA... KoMen Laaa Cikit Yerr ^_~

Tuesday, 29 November 2011

KenyangNyerr.. Alhamdulillah..

As'Salam,

Dah Lunch kerr....

tadi lunch saya g mkn ni haaaaaa....


huiiii konyang giler perut ni haa..
memg terbaikk laaa..
sgt sedappp tau..
pastu abih mkn 
trus jadi cam ni..


jadi ngantukkk sgt...
jadi malas juga..
rasa mau tido saja...

ok babai..
thanks for reading..


dAhh BaCA... KoMen Laaa Cikit Yerr ^_~

Semalam Yang Tak Dirancang.

As'Salam,

Semlm kan bosan duk umah, cuti dari rabu, Khamis keja Jumaat sambung cuti smpai isnin.
So smlm konon2 nak bawa anak2 pergi taman tp tak jadi coz dah ptg sgt pun...
pastu bawalaa anak2 pergi ker JJ bukit Tinggi klang..
layan jerrlaa gambar2 bwh ni.. hehhhe

Gambar agak blurr-camera Hp jerrr pun

kakak tu pelik kot tgok benda cam api tu - Eh aku salah masuk badanlaa....

ermmmm.....

aku yg ajar dia b'gmbar camtu.. hehehhe

ni dia ngah bebel aku trus snap..hohohoho

terselah ketembaman-mu

Ni aku tak ajar-memg dia buat sndri..heheh

bolehhlaaa..

hahah.. muka kna paksa.. cian adikk..

ni ngah bebel ngan hubby coz nak masuk dlm snowglobe
ramai org-tp kakak nak gak-tp bla masuk jerr-Hp hubby trus bateri low
trus tak dpt ambik pic....huhuhuhu

 haa cam nilaa kat dlm tu.. ok laa tuk budak2-
konon2 yg puteh tu saljilaa..

Dah puas kat c2 trus jerr balik, eh tp g beli brg jap coz nak perabih kan voucher JJ yg hubby dpt, tak bnyk pun, carikan Amirul Aminin Toys ngan kakak jerr, pastu trus balik..
Walaupun benda ni tak dirancang tp seronok jugalaa.. yg penting kakak puas ati..
Eh baru perasan gambar Adriana Sofea jerr yg da kan... ermmm bkn apa aku ni malas nak bergmbar badan ngah mengembag ni.. hubby lak ngah dukung Amirul Aminin, so aku yg layan kakak dan gmbar dia jerlaa yg penuh...

ok laa, agak pnjang gakkan n3 ni... 

Thanks yerr sudi membaca..

ok bye..

dAhh BaCA... KoMen Laaa Cikit Yerr ^_~

Thursday, 24 November 2011

Heyyy Mr. Mama

As'Salam,


Picture dr En. Google

Hari ni my hubby dgn baik-baik-hatinya-mencutikan-dirinya-tuk-menjaga-anak2nya-anak2-aku-juga..

Lunch time tadi aku balik tgok, kadaan sgt tenang..hehehhheh

berjaya juga my hubby ni yerr jadi Mr. Mama kejap..

baru laa tau kan mcm mna si isteri bila di rumah kan dan si suami kua bkerja..

so lepas ni bolehlaa amik cuti ag tu jaga si jantung hati ni....

Mereka adalah nyawa saya.. eh tetiba lak....

oklaaa tu jer nak story... n nak bagi tau satu ag.. ari ni aku baca blog FT ni sgtlaaa lawak... gelak sesorg aku, so rasa nak memcuci otak tu g laa terjah blog ni yerr.. ok aku nak smbug terjah blog ni..

ok. thanks for reading yerrr..



dAhh BaCA... KoMen Laaa Cikit Yerr ^_~

Siapa, apa,mana,kenapa dan apakah blog yg saya selalu baca...hehheheh

As'Salam,

Tittle tak boleh blah kann..heheh
Ari ni aku nak share blog yg selalu aku baca dan hayati... (eleeehhh)..

Feza ~
 ni blog officemate aku, dialaaa yg bagi dorongan tuk buat blog ni, silalaa terjah blog si gadis Sunti ni yerr..

Eh ni bkn blog kak engku yg sinar FM tu tau..heheh... ! Blog ni aku selalu terjah masa Pregnant .. mcm2 infom aku dpt tau, so yg dah jadi ibu, yg nak become mother bolehlaa tgok blog ni, pun da jual brg2 kesihatan juga.. Eh anak dara pun boleh terjah gak.. jgn malu2..hehhe (Eh dah cam m'promote brg lak)..

blog ni kisah makeup,memsak,buat kek juga dan pasal family dia, akak ni plak sweet sgt, santik, suka tgok..tp yg tak bestnya klu hubby dia balik, akak ni akan stop jap m'update blog dia, tp takperlaa hubby dia keja kat tgh laut sna.. klu balik dah tentu laa nak bersam m'habiskan masa yg amat berharga tu kan.. (hadoii ko ni rin...)..

haaa yg ni plak blog Chomel, suka baca blog dia, asal masuk keja jerr first buat adalah terjah blog ini, tuan-tanah-kedaung ni sgtlaa comel tau,Cik ain ni ada jual bag juga,pun chomel2 gak. so silalaaa m'baca blog cik ain ni sambil tersenyumm leborrrr... hehehhe

blog yg ini pun tiap ari aku terjah, byk tip2 kecantikan, tip nak pakai itu, nak letak ini, nak tampal itu.. pastu tuan blog yg santik ni sgt suka mengomel..hehhe suka baca bloh dia, ok ayat cam biasa.. silala terjah blog si santik ini yerr.. 

Blog tips kecantikan yg lain aku terjah juga adalah Cik Fyna dan juga Amoi ~ pun bnyk tip2 yg aku dpt kat blog ni yg aku tak tau jd tau, dan ada yg dah aku amalkan..hehhe so apa lagi klu nak santik g laa terjah blog2 ini..

sebenarnya da ag blog yg aku selalu baca tp tak smpai ati nak letak semua, nanti smpai berdrh idung duk baca aku punya story ni... (eh da ker yg baca).. alaaa tak per, t aku laa yg baca, pastu aku baca ag, pastu baca ag.. smpai pengsan..hehheh. pastu bgun baca ag..hahahahha..

Oklaaa.. nanti saya nak update pasal Mr-mama...

P/s : kepada tuan-punya-blog-di-atas-saya-dgn-ini-mintak-izin-untuk-m'promote-blog-kamu-yerr-boleh-kan- hehheheheheh

ok. thanks for Reading..

Syg kamu. muuahhhhhh..!!!
dAhh BaCA... KoMen Laaa Cikit Yerr ^_~

Tuesday, 22 November 2011

Birthday kakak yg tak menjadi......

As'Salam,

20.11.2011 adalah birthday kakak, memg dah plan lama tp tah mcm mna boleh lupa plak,

Tahu pun pas tgok kat hp alarm birthday b'bunyi... trus ckp kat kakak "hapi birthday kakak".

Pastu kakak tnya "takder kek ker mama"takder belon ker mama".... aduh cian lak..

terus msg hubby suh balik awal coz nak g cri kek n belon n topi n lilin juga.... Sorry kakak smbutan ala kadar jerr'.. nanti klu dah masuk umah kita mama buat special tuk kakak yerr.. love u kakak'.

So ptg tu g cari kek, tak jumpa yg special tuk kakak, beli ikut citarasa aku jerrlaa.. cari brg yg kakak nak juga....

Ermm jomlaa layan pic bawah ni.. tp tak bnyak pun.. sgt ala kadar..... ^_^

*
*
*

 Kek Beli kat sini....

 Citarasa aku ~ Tiramitsu kek ~ Yummy.. nk beli angry-Bird tp tak der.. 

Eh asall cam cowboy lak..hahahha.. topi birthday lupa nak beli...

 Sume gambar sama jerr....

ni pun sama... tak sabar dah nak tiup lilin tuu..

Tak byk pic pun... ni pun pic kakak jerr yg sempat ambik...ermmmm

" happy birthday Kakak yg Ke4, semoga kakak m'jadi anak yg solehah, mama & abah syg sgt kakak"

ok tu jerlaaa, pasni aku nak update blog mna yg aku terjah dulu...hehehehhe

ok bye.

Thanks For reading..


dAhh BaCA... KoMen Laaa Cikit Yerr ^_~

Monday, 21 November 2011

Jaga-Jaga tau..

As'Salam,

Gerammnya sya..

Semalam sy,hubby dan anak2 pergi ke pasaraya agak terkenallaa yg kat Bukit Rimau, Kota Kemuning tuuuhh..

Coz nak m'beli kek birthday kakak n brg cikit...

Korgkan klu beli pape makesure ingat harga yg terpapar tu tau..

Mcm sya smlm beli Milo 200gm, harga kat rak RM4.30 ~ pastu g bayar kena RM5.29 ~ boleh cam tu,

Sesuka ati jerrkan....

Haaa ni kat rak.. hubby yg ambikkan pic..

See kat resit tuu RM 5.29

tak leh jadi so aku ngan hubby g customer services, nak tunjuk kat diaorg, pastu ngan takder ckp sorry kerr, muka cam apa tah...

issshh gerammm tulla... klu nak untung pun jgnlaa camtu... Wlau sekupang pun tak leh sesuka hati nak ambik tau.. bukn hak kamu..dosa tau... 

nasib baik aku ni sgt perihatin (alaaa tu brg cikit bolehlla..) hubby aku ckp... huhuhu

Pastu pagi tadi beli breakfast pun camtu gak, dahlaa muka masamm, pastu pulangkan duit tak ckup, tp nasib baik dia ckp sorry...(ermm ok sya maafkan)..

so pasti korg sume n aku juga kna sentiasa berhati-hati.. 

oklaaa, dah abih geram pun.. heheheh

thanks for reading yerr..

*pasni nak update pasal birthday kakak alaa cam cowboy..

ok bye..  

dAhh BaCA... KoMen Laaa Cikit Yerr ^_~

hehehehheee....

As'Salam,

Just Nak bagi tau, sya dah da follower tau, the first follower..hehehe

Alaaaa officemate sndri pun... Feza :-)

anyway thanks yerr Cik Feza... pasni silaa tunjuk ajar kat akak..hehh

Ok laaa, nanti sya nak update pasal kejadian yg agak Geram - semalam..

ok. Thanks for reading.
dAhh BaCA... KoMen Laaa Cikit Yerr ^_~

Friday, 18 November 2011

The Biginning.....

As'Salam,


Eh ada org ker nii.. huhuhu
hai sya org baru ni.. Silala tunjuk ajar pada sya yerr..
Sya m'ngmbil kputusan untuk memulakan blog ini coz nak share sesuatu dgn kamu semua, dan belajar sesuatu yg baru..
Blag ini akan mengisahkan tentang diri sya,kesukaan sya dan org2 kesayangan sya.
Errr.. tu jerr kot tuk first post ni...
oklaaa thanks sudi baca blog ni..


ok bye. 


dAhh BaCA... KoMen Laaa Cikit Yerr ^_~