About Me

My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia

Total Pageviews

Friday, 30 March 2012

Pesanan Untuk Semua..!!!!!Pesanan Tiara-jacquelina Kes Culik ~Kisah Benar~


Jika anda tiada anak kecil pun, tolong sebarkan maklumat ini kepada sesiapa sahaja. Kita tidak tahu entah siapa yang dapat diselamatkan dengan berkongsi maklumat ini. Tolong beri sedikit masa dan hantar kepada kawan yang ada anak-anak dan cucu-cucu.Mahu berkongsi apa yang berlaku hari ini semasa berbelanja di Carrefour JB. Seorang ibu sedang membongkok untuk membelek-belek daging , dan apabila berpusing mendapati anak perempuannya berusia 4 tahun telah hilang. Saya berdiri betul-betul bersebelahan dengan si ibu , sementara si ibu tadi terus memanggil-manggil anak perempuannya tapi hampa.


Saya meminta seorang pekerja lelaki Carrefour untuk umumkan kehilangan tersebut melalui sistem pembesar suara. Beliau terus melakukannya apabila diminta berbuat demikian , dan kemudian terus meninggalkan saya untuk membuat panggilan telefon. Panggilan itu untuk memaklumkan supaya semua pintu dan pagar dikunci menggunakan kata kod atau seumpamanya. Jadi mereka telah mengunci semua pintu dengan serta-merta. Hanya 3 minit diperlukan untuk melakukannya selepas diminta.


Mereka menjumpai kanak-kanak perempuan itu 5 minit kemudian di dalam bilik air dalam keadaan masih khayal. Kepala budak perempuan itu sudah separuh dicukur, dan hanya berpakaian dalam. Ada sebuah beg mengandungi baju, pisau cukur, dan rambut palsu terletak di lantai bersebelahannya untuk menukar wajahnya.


Siapa pun yang melakukannya - iaitu mengambil lalu membawa budak perempuan ini ke dalam bilik air , cukur rambut dan tukar pakaiannya - melakukannya kurang daripada 10 minit ! Ini buatkan saya menggigil tak sudah-sudah.


Tolong perhatikan anak-anak anda apabila berada di tempat luas di mana adalah senang untuk kita terpisah dengan me reka seperti di gedung beli-belah. Hanya beberapa minit diperlukan untuk melakukan semuanya. 5 minit lagi maka anak perempuan itu tentu sudah berjaya dibawa keluar!

Sumber dari : Si Cantik iniCik mama dah pnah rasa kehilangan anak baca kat sini, cukuplaa sekali,

Jom kita sama-sama mengawasi anak-anak kita yerrrr....

Org-Org kesayanganThanks For Reading yer..
dAhh BaCA... KoMen Laaa Cikit Yerr ^_~

4 comments:

 1. Takut la sekarang ni...Meniaga org lagi untung.

  ReplyDelete
  Replies
  1. tulaakan... erkk untung yerr maniaga org ni.?? huhuhuhuhu

   Delete
 2. cepat betol orang jahat buat keje kan.....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bertindak dgn pantas.. tapi sepntas diaorg akhirnya terkantoi gak ...

   Delete