About Me

My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia

Total Pageviews

Friday, 4 May 2012

Oh Kopi..




Sape suka minum kopi.. sila sengehh.. ngeeee
^_^

dulu cik mama memang penggemar kopi,
bkn kopi hitam tu.. ni kopi 3 in 1, 6 in 1,

lagi-lagi si kopi kacip fatimah..
mesti ambik punya setiap hari..

tapi sejak lepas ada anak 2 ni,
bila bau kopi jerr terus fenin,
bila minum kopi jadi Fenin,
pastu mulalaa duk ulang alik ker toilet..

Pagi tadi cik mama trylaa minum Ipoh White Coffee
Hadoii fenin jadinya,
Pergi toilet usah ckplaa..
serikk dah kot..
so pasni boleh minum Milo jerlaa..



Picture from Mr. Google.

Antara Kebaikan Kopi.

  • Mengurangkan risiko penyakit Alzheimer’s dan Demensia
  • Mengurangkan risiko penyakit batu empedu
  • Mengurangkan risiko penyakit Parkinson’s
  • Tingkatkan prestasi Kognitif
  • Tambahan Analgesik –pembunuh rasa sakit.
  • Antidiabetes – mengurangkan diabetes kepada separuh.
  • Tonik perlindungan Hati -Kopi juga boleh mengurangkan timbulnya sirosis dari hati.
  • Anti Kanser
  • Anti penyakit kardiovaskular.
  • Gout.
  • Antioksidan.

*** Tapi klu minum berlebihan akan memudaratkan..***
apa pun kna bersederhana. ^_~




minta maaf tak selalu up n3, jiwa ngah kacau skg ni,
ni laaaa kan, klu dah lma tak balik kampung kot,
tak jumpa mak abah jadi tak keruan kot..
bila ckp ngan hubby, nanti kna gelak...
pastu dia ckp, mcm duk asrama nak kna balik tiap minggu..
huhuhuhuhu

"Selamat Berhari Minggu Semua"



Picture Masa Raya, sesi perjumpaan cucu cicit cicut belah Abah.. hehehhe



Thanks Singgah Sini yerr..
Babai..

dAhh BaCA... KoMen Laaa Cikit Yerr ^_~

10 comments:

  1. sorg tokek sorg oblong..akak lak apa??ekeke

    i hate kopiiiiiii..yarkkksss!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheheh akak APTB... hehehheheh

      Delete
  2. jarang la minum kopi.....sllu kt rumah minum nescafe...klu kt shah alam ni,,teh o beng je la sllu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teh o kurang manis.. baik untuk kesihtan.. heheheh

      Delete
  3. assalamualaikum :) thanks sebab wish mama farha.. btw, nice blog la kak.. done follow akak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome dear and thx follow akak yerr.. ^_~

      Delete
  4. salam..cantik kopi tu..mcm latte je..
    tak dpt baca dgn detail kuar tulisan mcm korea plak hehehe..
    ke laptop HM yg tak berapa betul..

    yg bawah tu gambar family kuarga CM ke?
    bestkan dptberkumpul ramai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh ykerr.. nape lak yerr.. dah kna vairus kerr blog ni..huhuhuhu

      a'ah msa raya thn lepas.. time ni jerlaa kami boleh berkumpul.. ^_^

      Delete